Суд обирає запобіжний захід фігуранту справи про вбивство Гандзюк Ігорю Павловському
Суд обирає запобіжний захід фігуранту справи про вбивство Гандзюк Ігорю Павловському

Суд обирає запобіжний захід фігуранту справи про вбивство Гандзюк Ігорю Павловському

16:15, 21 січня 2020.

11.

Фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського затримали напередодні в Херсоні під час спецоперації.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності.

Адвокати просять суд визнати незаконним вчорашнє затримання Павловського / Фото УНІАН.

У Києві розпочалося судове засідання з обрання запобіжного заходу колишньому помічнику народного депутата Ігорю Павловському, затриманому вчора у рамках розслідування справи щодо створення злочинної організації.

Як передає кореспондент УНІАН, суддя Печерського райсуду В’ячеслав Підпалий дозволив Павловському вийти зі скляного боксу для затриманих і сісти поряд із захисниками.

Після цього адвокати подали суду клопотання, в якому просять визнати незаконним вчорашнє затримання Павловського у Херсоні.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації.

Всього було проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам.

Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч.

1 ст.

255, ч.

3 ст.

27, ч.

4 ст.

28, ч.

2 ст.

194, ч.

4 ст.

28, ч.

1 ст.

294 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора пояснили, що Павловський в іншому провадженні обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны