Засипле снігом: синоптики дали прогноз погоди на січень 2020 року
Засипле снігом: синоптики дали прогноз погоди на січень 2020 року

Засипле снігом: синоптики дали прогноз погоди на січень 2020 року

Згідно з останніми прогнозами синоптиків, після аномально теплої осені і початку зими погода в Україні в січні 2020 року буде трохи теплішою, ніж впродовж останніх років.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Укргідрометцентр.

Loading...

Так, на думку синоптиків, середня місячна температура повітря в січні складе 1-6 морозу, в Карпатах, на сході і північному сході країни місцями 7-8 ° морозу.

Однак в цьому році стовпчики термометрів піднімуться набагато вище.

Так, в січні 2020 року середня місячна температура очікується 0-4 ° морозу, в Криму до 3 тепла, що на 1,5-2,0 градуса вище середніх багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується 21-60 мм, в горах Криму до 124 мм, що в західних областях дещо менше, на решті території в межах середніх багаторічних значень.

“Абсолютний мінімум температури повітря становить 23-37° морозу, в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39º морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42º морозу, на узбережжі Криму 13-22º морозу; абсолютний максимум – 7-14° тепла, на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях до 15-18 °, в Криму до 21° тепла “, – сказано в повідомленні Укргідрометцентру.

На думку погодних експертів, середня місячна кількість опадів 27-56 мм, в гірських районах і на Закарпатті 57-155 мм.

Найбільша висота снігового покриву, як правило, спостерігається в третій декаді січня і становить в середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

У той же час, синоптики попереджають, що в січні існує ймовірність сильного вітру, хуртовин, налипання мокрого снігу, під час відлиг можливі тумани і ожеледь.

До слова, за кілька днів українці зустрічатимуть Новий рік, а метеорологічна зима цього року ще не почалась, адже похолодання, яке спостерігається зараз – ненадовго.

Источник материала
Поделиться сюжетом