Зеленський підписав закон про доступні кредити для бізнесу
Зеленський підписав закон про доступні кредити для бізнесу

Зеленський підписав закон про доступні кредити для бізнесу

16:33, 21 січня 2020.

Фінанси.

20.

Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку малому бізнесу у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9% річних за кредитами у гривні.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про створення Фонду розвитку підприємництва з метою забезпечення доступного кредитування малого та середнього бізнесу в країні.

Як повідомили в прес-службі голови української держави, Фонд розвитку підприємництва буде надавати підтримку малому бізнесу у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9% річних за кредитами у гривні.

При цьому відсоток залежатиме від розміру й типу бізнесу.

"Зміни передбачають виділення з держбюджету 2 мільярди гривень для запуску програми кредитів під 5, 7 і 9% для підтримки мікро- і малого бізнесу.

Програма дозволить малим і середнім підприємцям відкривати власну справу і створити тисячі робочих місць вже у 2020 році", - сказано в повідомленні.

Крім іншого, підтримка підприємців буде надаватися у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого і середнього бізнесу не вистачає застави.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня Верховна Рада України прийняла закон про створення Фонду розвитку підприємництва.

Закон передбачає збільшення спецфонду держбюджету у 2020 році на 2 мільярди гривень шляхом дострокового погашення векселів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, які будуть спрямовані на фінансування нової бюджетної програми – Фонду розвитку підприємництва.

Источник материала
Поделиться сюжетом