Арешт і вилучення авто. У Раді пропонують радикально боротись з п’яними водіями
Арешт і вилучення авто. У Раді пропонують радикально боротись з п’яними водіями

Арешт і вилучення авто. У Раді пропонують радикально боротись з п’яними водіями

У Верховній Раді з’явився новий законопроєкт №2695, який передбачає посилення відповідальності за кермування машиною напідпитку та перевищення допустимої швидкості.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У проєкті закону пропонується збільшити термін можливого накладення штрафу за кермування напідпитку від трьох місяців до одного року.

Якщо водія затримують п’яним повторно, то передбачається арешт на 10 діб та вилучення посвідчення на три роки.

Документ також передбачає, що водій не зможе звільнитись від кримінальної відповідальності через примирення, покаяння чи передачу на поруки у тому випадку, якщо він влаштує аварію напідпитку.

За спричинення внаслідок аварії тілесних ушкоджень середньої важкості у Раді можуть збільшити штраф від 3,4– 8,5 тисячі грн до 51– 85 тисяч грн або позбавляти волі на 3-5 років.

Більше того, серйозне покарання має бути за залишення місця ДТП взагалі – 3400 грн або позбавлення посвідчення водія на 6 місяців (зараз – всього 255 грн), а за створення аварії – 1190 грн (тепер – 340 грн).

Також пропонується підняти штрафи за перевищення встановлених швидкісних обмежень більш, ніж на 50 км/год – аж до 3400 грн (наразі – 510 грн).

При цьому перевищення швидкості на 20 км/год нардепи у цьому законопроекті не торкаються.

За ненадання переваги у русі оперативним авто, рух смугами громадського транспорту та зупинку в місцях, що заважає проїзду, нардепи пропонують збільшити штраф від 510 до 680 грн.

Якщо водій був позбавлений права керування транспортним засобом, але керував ним, його пропонують позбавляти цього права на строк 3-5 років та вилучати автомобіль.

Законопроектом нардепи також пропонують виключити штрафні бали з переліку стягнень за адмінправопорушення.

Однак камери так і не запрацювали, тож бали не використовуються.

Розмір ставки зросте у разі продажу трьох та більше авто на рік.

Источник материала
Поделиться сюжетом