Британія знову шкодує через тризуб, але каже, що ним зловживають праворадикали
Британія знову шкодує через тризуб, але каже, що ним зловживають праворадикали

Британія знову шкодує через тризуб, але каже, що ним зловживають праворадикали

Британський міністр з питань безпеки Брендон Льюіс вчергове висловив жаль з приводу образи українського народу внесенням тризуба у антитерористичний посібник британської поліції, але пояснив, що національною символікою часто зловживають праворадикальні групи.

Відео його виступу у британському парламенті в середу оприлюднило посольство України в Британії в Twitter, пише "Європейська правда".

За словами Льюіса, британська поліція чітко заявила, що шкодує за будь-яку образу, яка могла бути спричинена включенням українського тризуба до свого внутрішнього навчального документа.

"Цей документ було розроблено, щоб допомогти офіцерам і співробітникам поліції розпізнавати і розуміти цілу низку знаків та символів, з якими вони можуть зіткнутися під час виконання своїх обов’язків.

Як було вичерпно зазначено в заяві поліції, багато з цих символів не представляють контртерористичного інтересу", - сказав він.

"На жаль, праворадикальні групи мають історію зловживання національною символікою в якості своєї власної ідентифікації.

І саме це слугувало мотивом включення деяких символів до посібника", - додав Льюіс.

Він підкреслив: Британія визнає, що тризуб є державним гербом України і має важливе конституційне, історичне та кулльтурне значення для українського народу та щиро шкодуємо за будь-яку образу українців.

Як повідомлялося раніше, у документі поліції Британії про боротьбу з тероризмом в розділі про знаки та символи праворадикальних груп, у переліку татуювань наведений малий герб України із підписом "Український тризуб (націоналістичний)".

На цю публікацію відреагувало посольство України в Британії та МЗС із вимогою видалити образливу публікацію.

Уряд Британії запевнив українську сторону в тому що не має на меті ображати Україну, але визнав, образа була заподіяна.

Речник уряду Британії у заяві щодо включення малого герба України до антитерористичного посібника британської поліції не дав відповіді на запитання, чи видалять тризуб з нього.

Україна заявила, що вважає недостатньою заяву Британії щодо тризуба в антитерористичному посібнику та вимагає вилучити з нього український державний символ.

Источник материала
Поделиться сюжетом