Розкрадання в оборонці: СБУ викрила схему на 32 млн
Розкрадання в оборонці: СБУ викрила схему на 32 млн

Розкрадання в оборонці: СБУ викрила схему на 32 млн

Служба безпеки України викрила корупційну схему, завдяки якій зловмисники вкрали 32 млн грн.

Кошти крали, підписавши контракт на виконання держоборонзамовлення, пише прес-центр СБУ.

Виявилось, що власник одного з чернігівських підприємств протягом 2017-2019 років уклав два договори з Міноборони загальною вартістю понад 100 мільйонів гривень.

За одним з контрактів мав поставляти пристрої для систем захисту бойових гелікоптерів.

Продати необхідні деталі за завищеними цінами йому допомагали колишні військовопосадовці та один з заступників міністра.

Частину коштів підприємець виводив через проведення фіктивних безготівкових операцій та ділив їх між учасниками оборудки."У ході проведення низки санкціонованих обшуків у військових підрозділах відповідальних за закупівлю продукції, зокрема Києві, Харкові та Чернігові правоохоронці вилучили фінансову та платіжну документацію, печатки комерційних структур, задіяних у протиправних оборудках.

Кримінальне провадження розпочато за ч.

5 ст.

191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони", - йдеться в повідомленні.21 січня російські окупанти на Донбасі тричі порушили режим припинення вогню.

Зброя, з якої стріляв ворог заборонена Мінськими домовленостями, повідомили в штабі ООС.

Біля оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські найманці стріляли два рази неподалік населеного пункту Красногорівка та Водяного.

Вели обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

Источник материала
Поделиться сюжетом