Херсонський торговельний морпорт передано в концесію
Херсонський торговельний морпорт передано в концесію

Херсонський торговельний морпорт передано в концесію

14:57, 22 січня 2020.

Транспорт.

Прем'єр зазначив, що переможець конкурсу на концесію Херсонського морпорту вкладе в нього 300 мільйонів гривень інвестицій.

Херсонський порт передається в концесію на 30 років / фото delo.

Компанія "Рісоіл-Херсон", яка перемогла в конкурсі на концесію Херсонського порту, інвестує в об'єкт близько 300 мільйонів гривень, про що на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Переможець інвестує приблизно 300 мільйонів гривень (інвестиційні зобов'язання).

Зокрема, заявкою передбачається висока ставка змінного концесійного платежу, сума якого становитиме 12 мільйонів гривень одноразово і 7% доходу щорічно.

Крім того, переможець вкладе понад 18 мільйонів гривень у місцеву інфраструктуру", - написав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, компанія "Рісоіл-Херсон" перемогла в конкурсі на концесію майна "Херсонський морський торговельний порт".

12 вересня минулого року Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів щодо передачі в концесію майна держпідприємств "Стивідорна компанія "Ольвія", "Херсонський морський торговельний порт" та майна держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ).

Концесія порту "Ольвія" надається на 35 років, а концесія Херсонського порту - на 30 років.

Раніше президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству інфраструктури провести перші пілотні конкурси з передачі в концесію порту "Ольвія" та Херсонського морського торговельного порту до 1 січня 2020 року.

За підрахунками Мінінфраструктури, передача в концесію "Ольвії" та Херсонського морського торговельного порту на першому етапі реалізації дозволить залучити близько 8 мільярдів гривень інвестицій.

Источник материала
Поделиться сюжетом