Наглядова рада "Нафтогазу" оновила склад правління
Наглядова рада "Нафтогазу" оновила склад правління

Наглядова рада "Нафтогазу" оновила склад правління

12:21, 22 січня 2020.

Енергетика.

В структурі групи "Нафтогаз" більшість операційних рішень прийматимуть керівники дивізіонів та директори групи за напрямками.

Зараз до складу правління "Нафтогазу" входять п'ять осіб / фото gk-press.

Наглядова рада Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" оновила склад правління, включивши трьох нових членів та виключивши двох.

У повідомленні компанії йдеться, що до складу правління увійшли: директор з юридичних питань "Нафтогазу" Ярослав Теклюк, фінансовий директор групи "Нафтогаз" Петер ван Дріл та виконавчий директор з трансформації групи "Нафтогаз" Отто Ватерландер.

Водночас наглядова рада припинила повноваження членів правління компанії Юрія Колбушкіна та генерального директора АТ "Укртранснафта" Миколи Гавриленка.

"Таким чином, до складу правління "Нафтогазу" наразі входять п'ять осіб: голова правління Андрій Коболєв, перший заступник голови правління Сергій Перелома, члени правління - Ярослав Теклюк, Петер ван Дріл та Отто Ватерландер", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цими змінами наглядова рада підтримала прагнення голови правління Андрія Коболєва трансформувати "Нафтогаз", підвищити його ефективність та продуктивність, посилити здатність групи виконувати завдання акціонера.

У компанії підкреслили, що як єдиний акціонер "Нафтогазу", уряд України ставить метою підвищення безпеки постачання природного газу та енергетичної незалежності, а також створення прозорого та конкурентного ринку газу.

Правління розглядатиме на рівні групи питання, які потребують обов'язкового рішення правління відповідно до Статуту.

У структурі групи "Нафтогаз" більшість операційних рішень прийматимуть керівники дивізіонів та директори групи за напрямками.

Зараз група "Нафтогаз" створила дивізіон "Інтегрований газовий бізнес", дивізіон "Нафта", дивізіон "Технічне забезпечення" та дивізіон "Нова енергія", - зазначили в компанії.

"Нафтогаз" вважає, що така нова структура допоможе прискорити реалізацію його стратегії, оскільки більше уваги приділятиметься впровадженню кращих світових практик, операційним цілям та підсумкових результатів.

За інформацією прес-служби, "Нафтогаз" як єдиний акціонер також оновив статути АТ "Укртрансгаз", АТ "Укргазвидобування", АТ "Укртранснафта", ДАТ "Укрспецтрансгаз", АТ ДАТ "Чорноморнафтогаз": колегіальні виконавчі органи (правління та дирекції) замінюються на одноособові органи управління.

"Ключовим елементом трансформації групи "Нафтогаз" є принцип персональної відповідальності.

Це рішення наглядової ради є наступним важливим кроком на шляху до трансформації: тепер повноваження будуть відповідати обов'язків керівників.

Рішення прийматимуться прозоро, а керівники стануть підзвітнішими", - цитує прес-служба Коболєва.

Як повідомляв УНІАН, у січні НАК "Нафтогаз України" призначив Отто Ватерландера виконавчим директором з трансформації групи, а Ван Дріла Петруса Стефануса новим фінансовим директором групи.

Довідка УНІАН.

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.

Источник материала
Поделиться сюжетом