Представник акціонера "Київметробуду" заявила про незаконність призначення нового керівника
Представник акціонера "Київметробуду" заявила про незаконність призначення нового керівника

Представник акціонера "Київметробуду" заявила про незаконність призначення нового керівника

Засідання наглядової ради ПАТ "Київметробуд" від 3 січня, на якому директором підприємства був призначений Костянтин Салій, відбулося з порушенням закону, а відтак його рішення не мають юридичної сили, повідомляє News.

Про це заявила представник одного з акціонерів компанії "Сан Кепітал" - в наглядовій раді "Київметробуду" Лілія Бойко під час прес конференції, яку давали рейдери з-за свого призначення людини директором підприємства.

"19 грудня 2019 компанія "Сан Кепітал" відкликала своїх представників Пацюка і Чекту з наглядової ради та призначила мене і пана Самойленка своїми представниками у спостережній раді.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті ПАТ "Київметробуд", як того вимагає статут.

Чому, коли 3 січня 2020-го відбулося екстрене засідання наглядової ради, ви не повідомили мене й не запросили до участі? Чому замість мене і мого колеги Самойленко в засіданні беруть участь інші особи, які втратили свої повноваження за відповідним повідомленням від 19 грудня?" - запитала Бойко у голови наглядової ради Олега Токарєва.

У відповідь Токарєв почав розповідати, що вперше чує про те, що хтось з акціонерів відкликав своїх представників з наглядової ради, мовляв, така інформація до них не потрапила.

А потім і взагалі звинуватив представницю акціонера в маніпуляціях, мовляв, і документ, за яким вона одержала повноваження, - маніпулятивний.

"Нагадую, що дана інформація, як того вимагає статут, міститься на сайті "Київметробуду".

Дане повідомлення розміщено там ще від 19 грудня 2019-го", - зазначила Лілія Бойко, але Токарєв, як і інші присутні на брифінгу, проігнорували ці слова, модератор перебив представницю "Сан Кепітал" і більше не давав їй слова.

Источник материала
Поделиться сюжетом