Як розпізнати талановитого дизайнера інтер'єру: полювання на професіоналів
Як розпізнати талановитого дизайнера інтер'єру: полювання на професіоналів

Як розпізнати талановитого дизайнера інтер'єру: полювання на професіоналів

Сучасні пани оформлювачі, що працюють на безмежних просторах України, вже закріпили за своїм покликанням репутацію неоднозначною і навіть сумнівної професії.

На відміну від своїх західних колег, багато наших дизайнерів досі вважають, що вміють оформляти інтер єри в будь-яких стилях, незважаючи на особливості приміщення і його бюджет.

На жаль, такі «універсальні солдати» найчастіше просто ширяють у хмарах або цілеспрямовано вводять в оману замовника.

Тому більше половини власників нових квартир на свій страх і ризик продовжують займатися капремонтом самостійно.

Професійний архітектор і дизайнер Тарас Бєлік порівнює ситуацію в цій галузі ситуацію з грою в рулетку.

Власники житлової нерухомості спочатку ризикують потрапити на поганих фахівців або студію, що «клепають» проектну документацію на потоці.

А потім навмання вибирають будівельну бригаду, яка завершує розгромний ремонт додатковими прорахунками.

Саме тому сьогодні дизайн квартир в Києві в багатьох випадках є досить одноманітною картиною, сяк-так оживлену різношерстим декором і типовими меблями, що підбираються відповідно до фінансового можливостями власників.

Але ж для того, щоб отримати в кінцевому підсумку зручний в усіх відношеннях інтер єр не потрібно витрачати якісь зовсім немислимі гроші.

Згідно актуальним ринковим цінам, розробка дизайну інтер єру квартири коштує не більше 10% від вартості ремонтних робіт.

І ця сума багаторазово компенсується зростанням ринкової вартості грамотно облаштованого привабливого житла.

І це не кажучи вже про щоденний душевний та фізичний комфорт всіх домочадців, які будуть проживати в обстановці, адаптованої під свої особисті смаки і практичні запити.

Вибір розробника дизайнерського проекту повинен грунтуватися на досить логічних умовах, які можна перерахувати наступним списком:.

Наявність переконливих прикладів готових робіт, в тому числі і повноцінної проектної документації в паперовому вигляді.

Студія дизайну квартир повинна мати серйозну репутацію в популярних соціальних мережах, проводячи активну просвітницьку роботу без нав язливої ​​реклами серед користувачів інтернету.

Два-три якісних короткометражні фільми, що красиво висвітлюють всі стадії реального ремонту конкретної квартири з поясненнями дизайнера-ведучого - ще один безумовний плюс до оцінки потенційного виконавця.

Висновок письмового договору з правами і обов язками, чітким графіком виплат, які бажано проводити в кілька етапів.

Угода повинна складатися на основі прозорих фіксованих цін, опублікованих на офіційному сайті дизайнерського бюро.

Бажання дизайнера дізнатися якомога більше про замовника і його сім ї в плані звичок, пристрастей, практичних запитів і естетичних уподобань.

Мова не йде про вторгнення в особисте життя - досвідчений фахівець завжди відчуває межі дозволеного, збираючи тільки корисну для майбутньої роботи інформацію.

Створюючи дизайн інтер єру з нуля, професіонал не буде довіряти кресленням забудовника або БТІ, особисто провівши всі обміри на об єкті.

Кілька планувальних рішень на вибір - ще одна ознака того, що вам пощастило, і з вами працює дійсно компетентний відповідальний оформлювач.

І, нарешті, дизайнери, які щиро переживають за свою роботу, завжди пропонують послугу авторського нагляду, що дозволяє автору здійснювати персональний контроль реалізації готового проєкту.

ua в Telegram.

Источник материала
Поделиться сюжетом