Ефект Різдва: назвали корисну їжу для тиску
Ефект Різдва: назвали корисну їжу для тиску

Ефект Різдва: назвали корисну їжу для тиску

Свята небезпечні для здоров'я.

Вдвічі збільшується ризик серцевих нападів.

Причина - алкоголь, надмір різноманітної їжі, перенапруження.

Австралійські лікарі називають це ефектом Різдва.

Про це розповідає Іванна Куцик, столичний кардіолог."Корисно їсти більше грибів, горіхів, квасолі, гороху, яблук, родзинок та чорносливу.

Обмежити жирне м'ясо, напівфабрикати, маргарин, здобу, куплені торти та тістечка",- радить Іванна Куцик.5 ознак гіпертонічної кризи:Сильний головний біль.

Стискаючий біль у грудях.

Слабкість у руках і ногах.

Кидання в жар та холод.

Заточування під час ходьби.

Щоб судини не руйнувались і не провокувати гіпертонічну кризу потрібно також зменшити вживання солі - до ½ ч.

на добу.

Нормальний стандартний артеріальний тиск 120 на 80.

Але в кожної людини цей показник свій.

Якщо він 180 на 120 - це вже гіпертонічна криза.

Шумить у вухах, нудить.

Може бути задишка та судоми.

Найкраще викликати швидку.

У ніч на 25 грудня в райцентрі Ковель на Волині пересадили серце 55-річному чоловікові.

Операцію провели в міськрайонному територіальному медичному об'єднанні.

Це перше подібне втручання в Україні за 15 років.

Серце пацієнта було в критичному стані.

Зі своїм органом він би прожив не більше двох-трьох місяців, говорять лікарі.

Оперували в райцентрі, бо не було можливості доставити серце до Києва.

Источник материала
Поделиться сюжетом