Венедіктова закликала нардепів приходити до неї в ДБР не під час допиту Порошенка
Венедіктова закликала нардепів приходити до неї в ДБР не під час допиту Порошенка

Венедіктова закликала нардепів приходити до неї в ДБР не під час допиту Порошенка

03:34, 25 січня 2020.

Політика.

Вона нагадала, що п'ятий президент 27 разів проігнорував допит.

Народним депутатам, які у п'ятницю приходили до Держбюро розслідувань разом з п'ятим президентом Петром Порошенком, слід це робити не в той час, коли його допитують.

Про це заявила виконувачка обов'язків директора ДБР Ірина Венедіктова у відеозверненні, опублікованому на сайті бюро.

Говорячи про недопуск нардепів, вона нагадала про рішення Конституційного суду від 2003 року, яким визначено норми допуску в приміщення будівель з урахуванням режиму допуску.

"Стосовно невідкладного прийому депутатів особисто мною.

Шановні народні депутати, я працюю, в мене розписаний графік, в мене є зустрічі і наради, я працюю заради інтересів й інших громадян України, а не живу лише інтересами народних депутатів.

І все ж рішення Конституційного Суду чітко вказує, що таке невідкладний прийом народного депутата – це той, який не може бути відкладений на тривалий час і здійснюється раніше прийому інших посадових осіб та громадян", - пояснила Венедіктова.

"Якщо Ви вважаєте за необхідне зустрітися зі мною – давайте зустрінемось! Але я дуже прошу – не робіть це паралельно із допитом громадянина Порошенка.

Тому що це виглядає як вплив на слідчі дії.

До того ж він 27 разів не з’являвся на допити", - додала вона.

Очільниця бюро також заявила про готовність до діалогу з родинами Небесної сотні та попередила Порошенка, що не буде спілкуватися телефоном.

"І не знаходьте будь-який інший привід, як то звернення громадян.

Я не є керівником органом досудового розслідування, тому, будь-ласка, стосовно всіх кримінальних проваджень по яких Ви проходите свідком, спілкуйтесь із слідчими", - заявила Венедіктова.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Порошенко прийшов на допит до ДБР в супроводі кількох нардепів, які намагалися проникнути в приміщення, але охорона їх не пустила.

Источник материала
Поделиться сюжетом