Свинячу рульку змащують цитрусовою помадкою
Свинячу рульку змащують цитрусовою помадкою

Свинячу рульку змащують цитрусовою помадкою

— Обожнюю запечену рульку, але в духовці завжди виходить жорстка, — розповідає 38-річна Ангеліна Мороз із райцентру Теребовля Тернопільської області.

— Готую у мультиварці.

М'ясо так протушковується, що відпадає від кісток і не пересихає.Дві свинячі ніжки обсмалюю, чищу, мию й замочую у воді на 2 години.

Роблю над­різи у вигляді сітки.

Через них краще просочиться соус.

В отвори запихаю по зубчику часнику і ніч мариную.

Можна замочити на 3 години в молоці.

Потім просушую і кладу в мультиварку.

Заливаю літром квасу і годину варю.

Аби утворилася скоринка, далі вмикаю на пів години режим "запікання".

Шаткую по пів кілограма свіжої й квашеної капусти, змішую.

Кладу в мультиварку, додаю три столові ложки томатного соусу.

Наливаю склянку води.

На капустяну подушку викладаю рульку і змащую цитрусовою помадкою.

Для неї змішую дві чайні ложки меду, три столові ложки апельсинового соку та столову ложку олії.

Додаю по пів чайної ложки солі й італійських трав.

Змазую рульку, а тоді годину запікаю.

У цей час роблю соус із трьох зубців часнику, двох столових ложок зернистої гірчиці і трьох — соєвого соусу.

Перемішую і подаю на стіл із рулькою.— Рулька смакує по-новому з яблучним соусом.

Має бути кислий, інакше переб'є смак інших продуктів, — розповідає 35-річна Аліна Обримба із села Ісаків Тлумацького району Івано-Франківської ­області.— Змішую пів чайної ложки тертої лимонної цедри, зубець часнику і по чайній ложці лимонного соку, й сушеного розмарину.

Тру зелене кисле яблуко.

Збиваю блендером, аби суміш була, наче масло.

Соус можна готувати заздалегідь або перед подачею на стіл.

Зберігається на холоді два дні.

Источник материала
Поделиться сюжетом