— Обожнюю запечену рульку, але в духовці завжди виходить жорстка, — розповідає 38-річна Ангеліна Мороз із райцентру Теребовля Тернопільської області.
— Готую у мультиварці.
М'ясо так протушковується, що відпадає від кісток і не пересихає.Дві свинячі ніжки обсмалюю, чищу, мию й замочую у воді на 2 години.
Роблю надрізи у вигляді сітки.
Через них краще просочиться соус.
В отвори запихаю по зубчику часнику і ніч мариную.
Можна замочити на 3 години в молоці.
Потім просушую і кладу в мультиварку.
Заливаю літром квасу і годину варю.
Аби утворилася скоринка, далі вмикаю на пів години режим "запікання".
Шаткую по пів кілограма свіжої й квашеної капусти, змішую.
Кладу в мультиварку, додаю три столові ложки томатного соусу.
Наливаю склянку води.
На капустяну подушку викладаю рульку і змащую цитрусовою помадкою.
Для неї змішую дві чайні ложки меду, три столові ложки апельсинового соку та столову ложку олії.
Додаю по пів чайної ложки солі й італійських трав.
Змазую рульку, а тоді годину запікаю.
У цей час роблю соус із трьох зубців часнику, двох столових ложок зернистої гірчиці і трьох — соєвого соусу.
Перемішую і подаю на стіл із рулькою.— Рулька смакує по-новому з яблучним соусом.
Має бути кислий, інакше переб'є смак інших продуктів, — розповідає 35-річна Аліна Обримба із села Ісаків Тлумацького району Івано-Франківської області.— Змішую пів чайної ложки тертої лимонної цедри, зубець часнику і по чайній ложці лимонного соку, й сушеного розмарину.
Тру зелене кисле яблуко.
Збиваю блендером, аби суміш була, наче масло.
Соус можна готувати заздалегідь або перед подачею на стіл.
Зберігається на холоді два дні.