Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні
Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні

Які превентивні заходи має вжити уряд, щоб не допустити розповсюдження інфекції в Україні

Прем’єр-міністру - терміново призначити головного санітарного лікаря.

Відповідального за роботу штабу та координування процесу розробки необхідних нормативних документів, щодо запобігання поширення вірусу в Україні, та імплементації цих напрацювань, в даних конкретних умовах, до реформування медичної галузі та систем протидії інфекційним захворюванням.

Мають бути розроблені нормативно-правові документи, в яких будуть прописані заходи протиінфекційного захисту, розроблені інструкції та алгоритми на випадок виявлення інфікованих чи хворих в Україні.

МОЗу - оприлюднити номер ГАРЯЧОІ ЛІНІЇ для всіх тих, хто нещодавно повернувся з регіонів з високим ризиком ураження.

МОЗу - ЗАБОРОНИТИ особам, які були в зонах високого ризику інфікування на випадок захворювання, відвідувати офіс СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ чи поліклініку.

Начальникам ДОЗ (медичних департаментів): на випадок появи перших ознак вірусної інфекції для осіб, що прибули з зон високого ризику, створити ВИЇЗНУ БРИГАДУ для забору необхідних аналізів на дому у пацієнтів.

Начальникам ДОЗ (медичних департаментів) - визначити спеціальне відділення чи інфекційну лікарню для цілодобового прийому таких пацієнтів.

Головам ОДО - визначити в своїх регіонах відповідального головного санітарного лікаря, створити номери гарячих ліній для потенційних пацієнтів; визначити профільний, відповідно оснащений заклад, який буде консультувати і госпіталізувати пацієнтів при виникненні потреби.

Китайський коронавірус.

Серед жертв – світова економіка.

Источник материала
Поделиться сюжетом