Конкурентний ринок газу для українців відкриється з 1 травня - "Нафтогаз"
Конкурентний ринок газу для українців відкриється з 1 травня - "Нафтогаз"

Конкурентний ринок газу для українців відкриється з 1 травня - "Нафтогаз"

19:22, 28 січня 2020.

Енергетика.

Тоді стане неактуальним питання, з чого складається ціна на газ, оскільки споживач сам вибиратиме собі постачальника.

Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сподівається, що з 1 травня цього року в Україні буде відкрито конкурентний ринок газу для населення, де споживач сам зможе вибирати собі постачальника.

Про це Коболєв написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"З 1 травня 2020 року чекаємо остаточного відкриття газового ринку для населення і конкуренцію на ньому між незалежними постачальниками.

Тоді питання, з чого складається ціна на газ, стане неактуальним: ви просто будете вибирати для себе найвигіднішу пропозицію серед декількох постачальників", - зазначив Коболєв.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Кабінет міністрів України вніс зміни в постанову про спеціальні зобов'язання й обмежив ціну газу для населення і теплокомуненерго вартістю палива на нідерландському хабі.

Сьогодні, 28 січня, у "Нафтогазі" заявили, що, згідно з новою постановою уряду, в січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів становитиме 4,65 гривні за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування газу магістральними та розподільними трубопроводами), що на 25% менше, ніж у січні 2019 року.

Источник материала
Поделиться сюжетом