Недалеко від Ухані знаходиться лабораторія з виробництва біологічної зброї - ЗМІ
Недалеко від Ухані знаходиться лабораторія з виробництва біологічної зброї - ЗМІ

Недалеко від Ухані знаходиться лабораторія з виробництва біологічної зброї - ЗМІ

16:29, 28 січня 2020.

Світ.

26.

Уханьський інститут вірусології є частиною секретної програми з розробки біологічної зброї.

В 30 км від епіцентру спалаху коронавірусу в Ухані знаходиться лабораторія, яка може бути частиною секретної програми Китаю з розробки біологічної зброї.

Смертоносний спалах коронавірусу, який охопив світ, почався в 30 км від провідної китайської дослідницької лабораторії з вірусів – Уханьского інституту, повідомляє aspi.

ua з посиланням на портал NEWS.

Видання цитує колишнього співробітника ізраїльської розвідки Дані Шохама, який стверджує, що Уханьський інститут вірусології є частиною секретної програми з розробки біологічної зброї.

"Деякі лабораторії в інституті, ймовірно, займалися дослідженнями та розробками китайської біологічної зброї, принаймні, за сумісництвом, але не в якості основного об'єкта", – заявив Шохам, колишній фахівець Моссада в галузі біологічної та хімічної війни.

Водночас у Китаї припущення щодо того, що спалах коронавірусу є наслідком розробки біологічної зброї, заперечують.

"Немає жодних доказів того, що це була біологічна зброя, і будь-які заяви тих, хто навмисно поширює дезінформацію, безвідповідальні", – сказав професор дослідження безпеки MIT Віпін Наранг.

Водночас професор Наранг сумнівається в тому, що вірус 2019 n.

CoV – це біологічна зброя."Ефективна біологічна зброя теоретично володіє високою летальністю, але низькою силою поширення", – стверджує вчений.

З ним солідарний і колишнійчиновник міністерства науки та технологій США Даніель Герштейн.

"Чому саме коронавірус? Наприклад, вони можуть перетворити менш небезпечний непатогенний штам сибірської виразки у високо вірулентну форму, змінивши геном, або відтворити патогени, такі як смертельний вірус віспи, який був знищений в дикій природі в 1980 році.

Або вони могли б розробити спеціальну зброю, яка орієнтована на окремих людей або навіть цілі раси", – вважає експерт.

Источник материала
Поделиться сюжетом