ПАРЄ не обрало російського депутата Толстого віце-президентом з першого разу
ПАРЄ не обрало російського депутата Толстого віце-президентом з першого разу

ПАРЄ не обрало російського депутата Толстого віце-президентом з першого разу

11:58, 28 січня 2020.

Політика.

22.

Ще один тур голосування за обрання депутата Держдуми Росії Петра Толстого на посаду віце-президента ПАРЄ відбудеться сьогодні.

27 січня Литва оскаржила повноваження делегації РФ у ПАРЄ / УНІАН.

У Парламентській асамблеї Ради Європи під час першого туру голосування не підтримали кандидатуру депутата Державної думи Російської Федерації Петра Толстого на посаду віце-президентом Асамблеї.

Відповідне рішення було оголошене сьогодні на засіданні зимової сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

Трансляція засідання відбувається на сайті Асамблеї.

Зокрема, для обрання Толстого віце-президентом Асамблеї у першому турі голосування була необхідна підтримка 162 депутатів.

"Толстой отримав 101 голос "за" і 71 "проти".

Внаслідок цього пан Толстой не отримав необхідної абсолютної більшості, тому тепер ми маємо провести ще одне голосування на тих самих умовах", - сказав головуючий на засіданні ПАРЄ.

При цьому він уточнив, що ще один тур голосування відбудеться сьогодні, і для обрання Толстого віце-президентом Асамблеї буде достатньо простої більшості голосів від понад половини представників делегацій, які беруть участь у сесії.

Як повідомляв УНІАН, 27 січня литовський депутат Емануеліс Зінгеріс оскаржив повноваження делегації Держдуми РФ у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Делегати з декількох країни, зокрема й з України, підтримали ці вимоги.

Того ж дня голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ, народний депутат від «Слуги народу» Єлизавета Ясько заявила, що також українська делегація намагається не допустити обрання депутата Держдуми РФ Толстого віце-президентом Асамблеї.

Источник материала
Поделиться сюжетом