У Мінінфраструктури розповіли, скільки витратять на безпеку дорожнього руху у 2020 році
У Мінінфраструктури розповіли, скільки витратять на безпеку дорожнього руху у 2020 році

У Мінінфраструктури розповіли, скільки витратять на безпеку дорожнього руху у 2020 році

16:21, 28 січня 2020.

Транспорт.

Міністр Владислав Криклій повідомив, що передбачено побудувати та облаштувати 35 розв’язок кільцевого типу, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів у місцях із найбільшою концентрацією ДТП, провести автономне освітлення 500 пішохідних переходів.

В Україні хочуть побудувати якісні та безпечні дороги / фото УНІАН.

Передбачено побудувати і облаштувати 35 кільцевих розв’язок, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів у місцях із найбільшою концентрацією ДТП і т.

Державна програма безпеки дорожнього руху на 2020 рік складе 3,2 млрд грн.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє ЦТС.

«Завдання зниження аварійності на 30% - ключова мета Міністерства інфраструктури, передбачена програмою діяльності уряду.

Для цього у 2020 році будуємо інфраструктуру безпеки, вводимо нові стандарти при облаштуванні пішохідних переходів, розв’язок і інших об'єктів», — заявив Криклій.

Міністр також повідомив, що передбачено побудувати та облаштувати 35 розв’язок кільцевого типу, 20 різнорівневих пішохідних переходів, 500 пішохідних переходів у місцях із найбільшою концентрацією ДТП, провести автономне освітлення 500 пішохідних переходів.

Також будуть ліквідовані 16 місць концентрації ДТП, встановлено дорожні знаки з підсвіткою та сигнальними лампами, а нерегульовані пішохідні об'єкти будуть облаштовані світлофорами «на вимогу».

У 2020 році також планується реалізувати проект підвищення безпеки автомобільних доріг в Україні, який фінансується містами спільно з ЄІБ і ЄБРР на загальну суму 177 млн євро.

«ЄІБ і ЄБРР виділяють по 75 млн євро, ще 27 млн євро — власні кошти міст.

До реалізації проекту підключаться Київ, Одеса, Харків, Кам’янець-Подільський, Дніпро, Львів.

За ці кошти міста облаштують інфраструктуру безпеки: системи зниження швидкості біля шкіл, велодоріжки, пішохідні переходи тощо.

Наші партнери готові розширити фінансування і залучити нові міста України, як тільки почнеться виконання проекту.

Можливе додаткове залучення ще 50 млн євро від ЄІБ і 75 млн євро від ЄБРР», — підсумував міністр.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны