Україна через 5 років відповідатиме критеріям членства в ЄС - Гончарук
Україна через 5 років відповідатиме критеріям членства в ЄС - Гончарук

Україна через 5 років відповідатиме критеріям членства в ЄС - Гончарук

16:12, 28 січня 2020.

Політика.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук запропонував віце-президенту Єврокомісії з питань європейської "Зеленої угоди" Франсу Тіммермансу почати діалог щодо приєднання України до цієї ініціативи.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук / фото УНІАН.

Україна через 5 років відповідатиме критеріям членства в Європейському Союзі.

Про це написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Facebook.

"Програма уряду передбачає амбітну мету - через 5 років Україна відповідатиме критеріям членства в ЄС.

Саме тому важливо синхронізувати політику з країнами-членами ЄС, зокрема, і в рамках "Європейської зеленої угоди", - написав він.

Сьогодні прем'єр-міністр Олексій Гончарук запропонував віце-президенту Єврокомісії з питань європейської "Зеленої угоди" Франсу Тіммермансу почати діалог з розвитку загальної дорожньої карти з метою приєднання України до цієї ініціативи.

Довідка УНІАН.

У 2014 році Європейський Союз і Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду в розвитку відносин між ЄС і Україною.

Угода є основним інструментом для більш тісного зближення України і Євросоюзу: вона сприяє поглибленню політичних відносин, більш сильним економічним зв'язкам і взаємній повазі спільних цінностей.

Економічна частина угоди, про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, надає Україні можливість для розширення торговельних відносин й економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів і регламентів в різних секторах.

Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС в ключові сектори української економіки.

Источник материала
Поделиться сюжетом