Україна має викорінити корупцію задля збільшення іноземних інвестицій - єврокомісар
Україна має викорінити корупцію задля збільшення іноземних інвестицій - єврокомісар

Україна має викорінити корупцію задля збільшення іноземних інвестицій - єврокомісар

22:16, 28 січня 2020.

Політика.

ЄС готовий підтримати мету українського уряду - значно збільшити прямі іноземні інвестиції.

Олівер Варгеї наголосив, що Україна має досягнути прогресу в реформах / фото flickr.

Україна задля збільшення іноземних інвестицій в свою економіку має викорінити корупцію.

Про це заявив комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Варгеї в рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі на спільній прес-конференції за участі віце-президента Єврокомісії, Жозепа Борреля та прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Варгеї наголосив, що Україна має досягнути прогресу в реформах, щоби допомогти забезпечити зростання економіки і процвітання.

"Ми раді бачити, що торгівля зростає стабільними темпами, і ми сподіваємося продовжувати рухатися цим шляхом", - сказав Варгеї і додав, що Угода про асоціацію в частині зони вільної торгівлі є базисом для цього.

"Все ще багато можна досягнути завдяки втіленню угоди", - зазначив комісар ЄС.

Також він сказав, що ЄС готовий підтримати мету українського уряду значно збільшити прямі іноземні інвестиції: "Але, звичайно, у цьому напрямку головний фактор - це верховенство права, бізнес-середовище і викорінення у ньому корупції.

У цьому зв'язку були зроблені важливі кроки шляхом створення Вищого антикорупційного суду, але ми повинні продовжувати створювати інституційну базу і боротися з корупцією".

За його словами, також сьогодні обговорювалося питання незалежності судової системи в Україні.

Варгеї нагадав, що постійно ведеться робота над втіленням зобов'язання українського уряду продовжувати реформи децентралізації і державної служби.

Як повідомляв УНІАН, віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель і комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Варгеї мають намір у найближчі тижні відвідати Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом