Українцям дозволили розмитнювати автомобілі онлайн
Українцям дозволили розмитнювати автомобілі онлайн

Українцям дозволили розмитнювати автомобілі онлайн

Українська митниця запускає послугу онлайн-розмитнення легкових автомобілів.

Відповідна послуга "ввезення легкового автомобіля" з'явилася в "Особистому кабінеті" на сайті Державної митної служби України.

Таким чином, це дасть можливість громадянам самостійно декларувати легкові автомобілі, які завозяться в Україну для розмитнення.

З допомогою цього сервісу можна створювати як попередню, так і основну декларацію, відстежувати статус, отримувати повідомлення в процесі оформлення, прикріплювати документи та зображення, а також отримувати оформлену митну декларацію (ВМД) або картку відмови в цифровому форматі.

В правилах подачі декларації сказано, що якщо документ не буде зареєстрований протягом дня, то його потрібно буде переподавати.

Також повідомляється, що перед подачею попередньої митної декларації необхідно внести на рахунок відповідної митниці грошової застави у сумі митних платежів, що підлягатимуть сплаті при постановці автомобіля в режим вільного використання.

А після ввезення авто, якщо його митна вартість змінилася, потрібно буде доплатити за розмитнення на рахунок відповідної митниці.

Потенційно, це нововведення має полегшити процес розмитнення автомобілів та зменшити витрати на послуги митних брокерів.

старих авто з інших країн.

З них 30,7 тис.

були зареєстровані в грудні.

Источник материала
Поделиться сюжетом