В ЄС розповіли, як допомагають Україні полегшити вплив російської дестабілізації в Азові
В ЄС розповіли, як допомагають Україні полегшити вплив російської дестабілізації в Азові

В ЄС розповіли, як допомагають Україні полегшити вплив російської дестабілізації в Азові

22:19, 28 січня 2020.

Політика.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики повідомив, що в Євросоюзі "збільшили підтримку України задля полегшення впливу російської дестабілізації в Азовському регіоні".

Європейський Союз вкотре закликає Росію забезпечити безперешкодне і вільне проходження суден через Керченську протоку.

Зокрема, його запитали, чи розглядаються спільні певні дії з боку ЄС та України з метою зміни ситуації в Азовському морі, де Росія обмежує свободу судноплавства.

"Звичайно, ми маємо бути наполегливими, і ми повинні продовжувати слідкувати за тим, що там відбувається", - сказав Боррель.

"Ми продовжуємо закликати Росію забезпечити безперешкодне і вільне проходження в Азовське море і з нього у відповідності з міжнародним правом", - наголосив він.

Боррель додав, що в ЄС "збільшили підтримку України, аби допомогти полегшити вплив російської дестабілізації в Азовському регіоні".

Зокрема, йдеться про низку заходів, в тому числі відкриття офісу ЄС в Маріуполі і про підтримку місцевої економічної диверсифікації.

"Ми повинні … в цьому конкретному випадку з Азовським морем вимагати вільного і безперешкодного проходження в море і з нього", - підсумував Боррель.

Як повідомляв УНІАН, Росія цілеспрямовано організовує провокації в Азовському морі, перешкоджаючи проходженню кораблів в українські порти через Керченську протоку.

Крім того, за даними Держприкордонслужби, морська охорона РФ демонстративно підходить близько до берегів Азовського моря в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом