Глава "Екопатруля" оцінила ефективність роботи керівника Держекоінспекції
Глава "Екопатруля" оцінила ефективність роботи керівника Держекоінспекції

Глава "Екопатруля" оцінила ефективність роботи керівника Держекоінспекції

15:58, 29 січня 2020.

Екологія.

У листопаді минулого року Кабмін призначив колишнього народного депутата Єгора Фірсова тимчасовим виконувачем обов'язків голови Держекоінспекції.

Єгор Фірсов / фото УНІАН.

Глава "Екопатруля" Тетяна Лампіка вважає неефективною роботу керівника Державної екологічної інспекції Єгора Фірсова.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Мої колеги часто обговорюють показники ефективності роботи Державної екологічної інспекції України, як визначити ефективність роботи Єгора Фірсова як начальника цього контролювального округу? Чи можна вважати кількість штрафів, зібраних по області, їхньою "хорошою роботою"? Моя думка - ні! Ні! Та ні!", - написала екоактивістка.

За її словами, "завдання інспекції - працювати на запобігання порушень, а не збирати гроші, "коли всі померли".

"А начальник повинен опрацьовувати законодавчі акти! Аналізувати та готувати пропозиції для Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

А замість цього..

він скаржиться в ФБ, що його на АЗС не пустили або пішов на шлакові відвали й? Ви їх до цього не бачили ніколи? Чи ви не в курсі, що законодавством не передбачений пріоритет переробки та використання їх хоча б у дорожньому будівництві? Приїжджайте до нас в Дніпро, ми вам покажемо відвали ще СРСР, які лежать там сто років і є результатом роботи заводу Петровського або помилуйтеся на них у Кривому Розі!!!", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді минулого року Кабмін призначив колишнього народного депутата Єгора Фірсова тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної екологічної інспекції.

За словами Фірсова, пропозицію зайнятися реформою екологічного контролю він отримав від прем'єр-міністра Олексія Гончарука набагато раніше.

Фірсов назвав екоінспекції одним з найбільш корумпованих органів в країні, що потребують негайної кадрової чистки.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны