Кабмін збільшив штрафи за адмінпорушення в десятки разів
Кабмін збільшив штрафи за адмінпорушення в десятки разів

Кабмін збільшив штрафи за адмінпорушення в десятки разів

15:42, 29 січня 2020.

Фінанси.

27.

Посилення відповідальності покликане зменшити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю та здоров'ю людей.

Кабінет міністрів України посилює відповідальність за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, зокрема мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитимуть 510 гривень, а максимальний - 8,5 тисячі гривень.

"Відтепер мінімальний штраф за адміністративні правопорушення становитиме 510 гривень, а максимальний - 8 тисяч 500 гривень.

Також значно підвищується штраф за свідомо неправдивий виклик поліції, "швидкої" або аварійних служб - він становитиме від 3 тисяч 400 до 10 тисяч 200 гривень.

До цього, за словами Гончарука, штраф за порушення вимог пожежної безпеки становив для громадян від 8,5 до 119 гривень, а для посадових осіб - від 34 до 170 гривень.

"Такого "покарання" недостатньо для того, щоб мотивувати до виконання правил безпеки.

Посилення відповідальності має підвищити рівень правової та громадянської свідомості посадових осіб і громадян, а також скоротити кількість правопорушень, що становлять загрозу життю і здоров'ю людей", - зазначив він.

Крім того, як додав прем'єр, уряд наразі опрацьовує питання про законодавче врегулювання обов'язковості виділення коштів у державному та місцевих бюджетах на цільові заходи з протипожежної безпеки, спрямовані на те, щоб знизити ризик пожеж в громадських і адміністративних будівлях навчальних закладів, охорони здоров'я та інше.

Источник материала
Поделиться сюжетом