Король фруктів. Експерти розповіли про корисні властивості граната
Король фруктів. Експерти розповіли про корисні властивості граната

Король фруктів. Експерти розповіли про корисні властивості граната

Сьогодні на «Інтері» вийшов випуск «Корисної програми», присвячений королю фруктів - гранату.

За вмістом вітамінів, мікроелементів і біологічно активних речовин йому немає рівних.

У студії ток-шоу ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розібралися, чим корисний гранат і його сік, як можна використовувати шкірку граната і які секрети краси ховаються в червоних зернах.

«Гранат називають зернистим яблуком, - розповідає Олександр Лук'яненко.

- У перекладі з латинської слово granatus означає «насіннєвий».

Плід складається з безлічі зерен, відокремлених один від одного тонкою мембраною.

В одному гранаті близько 700 їстівних насінинок.

У природі більше десятка сортів граната.

Плоди відрізняються за смаком і кольором.

Але в кожному з них повно вітамінів і мікроелементів».

Якими корисними властивостями володіє гранат?.

Нормалізує травлення.

«Гранат корисний для шлунково-кишкового тракту: він, як і всі кислі соки, стимулює виділення ферментів і прискорює травлення, - каже дієтолог Борис Скачко.

- Це низькокалорійний фрукт.

У 100 грамах граната - всього 70 кілокалорій.

Однак слід пам'ятати, що він підвищує апетит.

Тому гранат краще вживати як аперитив за 5-10 хвилин до їжі.

Тоді ваша вага буде знижуватися без будь-яких побічних ефектів у вигляді депресії і низької працездатності.

Оптимальна добова норма споживання граната для дорослої людини - один плід в день або півсклянки свіжовичавленого соку.

Сік можна розводити навпіл з водою.

Особливо обережно варто вживати концентрований сік тим, у кого гастрит або проблеми з підшлунковою».

Підвищує гемоглобін.

«Гранат відомий як продукт, який заповнює запаси заліза в організмі, - продовжує Борис Скачко.

- Нормальний рівень гемоглобіну в крові у чоловіків - 130-160 г / л, у жінок - 120-150 г / л.

Якщо цей рівень нижче, людина відчуває нудоту, запаморочення, слабкість.

Гранатовий сік лікарі часто призначають при анемії.

Він містить легкозасвоюване залізо.

Гранат відновлює клітини крові і забезпечує організм антиоксидантами, які виводять токсини, захищають еритроцити, переносять ферменти і амінокислоти».

Зміцнює серце.

«Антиоксиданти, що містяться в гранаті, також благотворно впливають на роботу серця і кровоносної системи, - пояснює нутриціолог Алексія Май.

- Вони знижують тиск, зміцнюють стінки судин і знижують рівень «поганого» холестерину.

Це перешкоджає утворенню атеросклеротичних бляшок».

Гранатові кісточки знижують тиск і омолоджують шкіру.

«Багато хто не любить гранат через те, що в ньому міститься багато зерен, але в них стільки користі! - доповнює Алексія Май.

- Перемелені кісточки граната допоможуть зняти головний біль і знизити високий тиск.

Із зерен граната роблять сік і ефірні масла, які застосовують в косметології.

Завдяки жиророзчинним вітамінам F і E відбувається омолодження шкіри і оновлення клітин.

Також не варто забувати про корисні властивості перегородок граната.

Висушені перегородки додають в чай.

Такий напій має заспокійливу дію і допомагає впоратися з безсонням».

Гранатовий сік зміцнює імунітет.

«У гранатовому соку більше антиоксидантів, ніж у червоному вині, зеленому чаї та інших овочевих або фруктових соках, - продовжує нутриціолог.

- Сік граната також багатий на вітамін С, завдяки чому зміцнює імунітет і сповільнює процес старіння організму.

Правда, вітамін С може розщеплюватися при пастеризації.

Тому, щоб отримати більше користі, віддавайте перевагу свіжовіджатому гранатовому соку».

Источник материала
Поделиться сюжетом