МВС спростовує розширення повноважень нацгвардійців у розвідці – подробиці
МВС спростовує розширення повноважень нацгвардійців у розвідці – подробиці

МВС спростовує розширення повноважень нацгвардійців у розвідці – подробиці

Міністерство внутрішніх справ спростовує інформацію про розширення повноважень Національної гвардії у розвідці.

Про це представники відомства розповіли під час пресконференції в столичному кризовому медіа-центрі.

Кажуть, заяви експертів "Центру протидії корупції" про розширення таких можливостей є неправдивими та ґрунтуються на поверхневому вивченні проєкту закону "Про розвідку".

Днями "Центр протидії корупції повідомив", що відповідно до нового закону Нацгвардію, яка є у підпорядкуванні міністра внутрішніх справ можуть наділити повноваженнями воєнної розвідки з таємним бюджетом і агентами поза межами України.

Водночас, у міністерстві це спростовують і кажуть, що в новому документі йдеться, що підрозділи Нацгвардії залучатимуть лише до окремих розвідувальних завдань.

"Нацгвардія не стає таким органом завдання якого є тільки розвідка.

І чітко нівелює всі закиди, які на мій погляд є елементом такого політичного тиску", – заявив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Олена Щербан, заступник виконавчого директора ГО "Центр протидії корупції" повідомила, що Нацгвадрія на практиці може залучатися до різноманітних завдань: "В тому числі до певної агентури.

Це означає, що в компетенції міністра внутрішніх справ, його вертикалі є ще воєнізоване формування – Нацгвардія, яка має і правоохоронні функції і ще буде залучатися до розвідувальних операцій".

Її затримали у Маріуполі та заґратували на два місяці.

Источник материала
Поделиться сюжетом