На Вінниччині викрили банду, яка займалась незаконним продажом лісу
На Вінниччині викрили банду, яка займалась незаконним продажом лісу

На Вінниччині викрили банду, яка займалась незаконним продажом лісу

29 січня.

На Вінниччині викрито організовану злочинну групу, яка займалась незаконними оборудками у лісогосподарській діяльності.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Вінницької області.

На виконання доручення Генерального прокурора прокуратурою Вінницької області активізовано протидію злочинності у сфері лісогосподарської діяльності.

Як результат, прокуратурою Вінницької області разом із слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань НП України викрито організовану злочинну групу з корумпованими зв'язками, яка, впродовж 2017-2018 років, займалась заволодінням бюджетними коштами, зловживаючи службовим становищем шляхом проведення незаконних оборудок у сфері лісогосподарської діяльності.

Протиправними діями підозрюваних заподіяно шкоди державним інтересам на суми майже 1 млн 200 тис.

Наразі вісьмом особам оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.

5 ст.

191 КК України.

На даний час, стосовно підозрюваних, вирішуються питання щодо обрання запобіжних заходів, проводяться усі необхідні слідчі дії.

Згідно ч.

5 ст.

191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Источник материала
Поделиться сюжетом