Обмін полоненими і нові пункти пропуску: у Мінську проходить зустріч ТКГ
Обмін полоненими і нові пункти пропуску: у Мінську проходить зустріч ТКГ

Обмін полоненими і нові пункти пропуску: у Мінську проходить зустріч ТКГ

12:41, 29 січня 2020.

Політика.

Сьогодні в Мінську буде обговорюватися питання обміну утримуваними особами та відкриття нових пунктів пропуску на Донбасі.

У Мінську проходить зустріч учасників чотирьох робочих підгруп (з політичних, економічних, гуманітарних питань і питань безпеки) Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Білорусі у Twitter.

"У Мінську проходить зустріч робочих підгруп Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня на першій у 2020 році зустрічі в Мінську українська делегація запропонувала створити додаткову робочу підгрупу з питань кордону.

Також представники України озвучили пропозиції з розведення сил на наступних трьох ділянках на Донбасі.

Українська сторона закликала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ повторно провести верифікацію відведення важкого озброєння на Донбасі.

28 січня координатор ОБСЄ в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Тоні Фріш заявив, що не очікує чуда від переговорів гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську 29 січня.

За його словами, 29 січня в Мінську обговорюватимуться питання обміну утримуваними особами та відкриття нових пунктів пропуску.

Источник материала
Поделиться сюжетом