Привіт, держкредитування. Бувайте, таксофони: Що зміниться в Україні з 1 лютого
Привіт, держкредитування. Бувайте, таксофони: Що зміниться в Україні з 1 лютого

Привіт, держкредитування. Бувайте, таксофони: Що зміниться в Україні з 1 лютого

Настав останній місяць зими, і разом з ним в країну приходять нові зміни в різних сферах повсякденного життя.

З лютого на українців чекає не так багато змін.

Але всі вони досить вагомі й гідні докладної згадки.

Державне кредитування.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Укрядовий портал.

ins{.

"З 1 лютого, шановні, дорогі українці, які хочуть розпочати власну справу, у вас нарешті з'явиться дешевий нормальний ресурс".

Так розповів про майбутній старт державного кредитування в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Як раніше розповідав Гончарук, передбачається видання кредитів у розмірі до 1,5 млн грн строком на 5 років під 5% річних, якщо передбачається виторг до 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця; під 7% річних для бізнесу з виторгом до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%; і під 9% річних для бізнесу з виторгом до 50 млн грн.

Гончарук також заявив, що кредити можна брати в будь-якій сфері діяльності, згадавши енергетику, освіту, охорону здоров'я, транспорт, виробництво, спорт, розваги й будь-які інші послуги, підкресливши, що "кожен українець має право на підтримку від держави".

Централізований облік деревини.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на початку січня дав доручення, щоб з 1 лютого в Україні повноцінно запрацював централізований облік деревини.

Зокрема, МВС, Держлісагентству та Держекоінспекції доручено безперервно запобігати незаконному вирубуванню лісів та виявляти порушення.

Держлісагентству та іншим постійним лісокористувачам і власникам лісів — оприлюднювати на офіційних сайтах інформацію щодо справ про лісові порушення.

Губернаторів зобов'язали надати пропозиції щодо закріплення за постійними лісокористувачами лісів, що не мають власників.

Гончарук додав, що 7,5% лісового фонду не закріплені за постійними лісокористувачами, "відповідно, ніким не охороняються, і ніякого обліку цієї деревини не здійснюється".

Прощавайте, таксофони.

ins{.

ПАТ "Укртелеком" збирається припинити надавати послуги зв'язку через таксофони та почати демонтувати обладнання з 1 лютого 2020 року.

"Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись потрібні послуги таксофонів.

Якщо у 2017 році щомісяця використовувалося близько 900 тис.

хвилин розмов із допомогою таксофонів, то вже у 2019 році - менш як 380 тис.

хвилин", - повідомили в компанії.

В "Укртелекомі" додали, що наразі мережа нараховує близько 4,8 тис.

таксофонів і практично всі вони розміщені в містах.

Источник материала
Поделиться сюжетом