Цукрові заводи «Астарти» показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва — 85%
Цукрові заводи «Астарти» показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва — 85%

Цукрові заводи «Астарти» показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва — 85%

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«У цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення „Астарти“).

Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів», — зазначають у компанії.

За результатами виробничого сезону 2019 року заводи компанії виробили 22% цукру від загального об'єму виробництва.

Частка цукру вищої категорії зросла до 95,5% від загального виробництва (у 2018 році — 86%), в тому числі цукру екстра-класу вироблено на 37% більше — 75,6 тис.

У 2019/20 маркетинговому році підприємства «Астарти» прийняли на переробку понад 1,9 млн т цукрових буряків та виготовили 301,5 тис.

т цукру.

«Наші підприємства працювали за схемою „поле-завод“, що дозволило мінімізувати час зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру.

Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва», — додають в «Астарті».

У 2019 році компанія скоротила витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на 3,7% до 22,58 м3/т порівняно з 2018 роком, води — на 4% до 0,82 м3/т.

«Загалом ми бачимо, що відбулося збалансування ринку цукру, тому маємо позитивні очікування на майбутнє», — додав Валерій Соколенко, виконавчий директор «Астарти».

Источник материала
Поделиться сюжетом