В Україні вирішили перевірити виробників вершкового масла
В Україні вирішили перевірити виробників вершкового масла

В Україні вирішили перевірити виробників вершкового масла

19:28, 29 січня 2020.

Агро.

Позачергові перевірки пройдуть у шести областях України.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів виконає позапланові перевірки виробників вершкового масла, повідомила прес-служба відомства.

"Згідно з дорученням Головного ветеринарного інспектора України Бориса Кобаля в Миколаївській, Одеській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Харківській та Дніпропетровській областях будуть проведені позапланові заходи державного контролю низки виробників вершкового масла", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що підставою для проведення перевірок стали результати лабораторних досліджень зразків масла, відібраних громадськими активістами та журналістами в рамках медійного проекту "СТОП фальсифікат.

Під час перевірок будуть вивчені питання реєстрації операторів ринку, наявність експлуатаційних дозволів на потужності з виробництва або зберігання харчових продуктів тваринного походження.

Про результати проведеної роботи Держпродспоживслужба проінформує додатково.

З переліком виробників, щодо яких виявлені факти невідповідності нормам з виробництва або обігу олії, можна ознайомитися на сайті служби.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками медіапроекту з моніторингу вершкового масла "СТОП Фальсифікат", близько 20% зразків вершкового масла в українських магазинах виявилися фальсифікатом, що містить жири нетваринного походження.

Довідка УНІАН.

Проект "СТОП Фальсифікат" реалізується з участю журналістської команди телеканалу "1+1" "ТСН Тиждень" за підтримки Держпродспоживслужби, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та ГО "Громадський контроль захисту прав споживачів".

Проект стартував 16 грудня 2019 року і спрямований на посилення захисту споживачів і очищення ринку від фальсифікованої продукції.

Источник материала
Поделиться сюжетом