"За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції
"За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції

"За розголошення зарплати можуть оштрафувати" - українка працює кондитером у Франції

Оксана Дубчак з Чернівців працює кондитером у французьких ресторанах.

Закінчила кулінарну академію Le Cordon Bleu, яку вважають найкращою у світі."У дитинстві мріяла стати хірургом.

Але, коли батьки відкрили свій ресторан, зацікавилася кулінарією.

Закінчила кулінарний коледж та університет в Україні.

Але знань не вистачало, тому подала документи на навчання у Франції.

Тут суворі вимоги до навчання.

П'ять занять пропустив — тебе відраховують", - каже Оксана Gazeta.

Заняття проводять найкращі фахівці Франції у спеціально обладнаній кухні.

В ній — найновіша професійна техніка.

Іспит проходить усліпу.

Студент готує страву, а оцінюють її кращі шеф- кухарі.

Якщо страва не вдалася, можуть не дати сертифікат.

Кращих запрошують на роботу.

За рік вона змінила роботу.

У кухарів це прийнятна практика, щоб постійно набиратись нового досвіду."В Україні кондитерське виробництво застаріло.

Як колись робили торти, так і зараз роблять.

У Франції постійно вигадують нові техніки.

Навіть у традиційних рецептах змінюють креми, спосіб приготування.

Використовують дорогі продукти.

У нас завжди все печуть із пшеничного борошна.

В них популярна горіхова мука — мигдальна, фісташкова.

Майже всі десерти французи подають із морозивом або сорбе".

З кожним кухаром підписують контракт.

Яка в кого зарплата питати неприйнятно.

У контракті є пункт, що за розголошення цієї таємниці можуть оштрафувати.

Катерина Ніценко переїхала до Франції кілька років тому, щоб займатися наукою.

До переїзду вона вивчала фізику в київському вузі, потім вступила до Страсбурзького університету, а ще за рік перебралася до Парижа заради участі в міжнародному проекті з вивчення ДНК.

Источник материала
Поделиться сюжетом