— У лютому закладаю теплиці з ранніми овочами, — розповідає 49-річна Олена Ковальова із села Вікторія Пирятинського району Полтавської області.
— Вирощую на продаж.
Знаю, на що зараз попит.
Найбільше потребують мініовочів.
Мініовочі вигідно вирощувати великими партіями.
Їх скуповують кафе і ресторани.
Вони підходять для заморожування і маринування.
За розміром овочі менші, але торгувати ними вигідніше.
Фермер має вибір: продати мініогірки по 60 гривень за кіло або дочекатися, поки виростуть, і віддавати по 10 гривень.— Вирощую помідори, огірки, баклажани і кабачки.
Але улюблениця — цукрова кукурудза сорту Мініголд.
Дозріває за 15 тижнів.
Качани довжиною 10 сантиметрів зручно вживати у сирому вигляді чи маринувати.
Також висіває баклажан сорту Патіо бейбі.
Дає плоди завдовжки 5 см.
На кущі їх до 20 штук.
Це компактний сорт, виростає до пів метра.— З куща маю 20 плодів, які дозрівають за півтора місяця.
Подібно вирощую і кабачки Ізі пік грін.
Вони за 50 днів після посіву мають довжину 20 сантиметрів, що дуже зручно для консервування.
Ці овочі можна вирощувати у контейнерах на балконах і на городі.