"Хто зверху, хто знизу?": президента Молдови звинуватили в сексизмі після слів про екс-прем'єра
"Хто зверху, хто знизу?": президента Молдови звинуватили в сексизмі після слів про екс-прем'єра

"Хто зверху, хто знизу?": президента Молдови звинуватили в сексизмі після слів про екс-прем'єра

14:32, 17 лютого 2020.

Світ.

13.

Додон неоднозначно прокоментував дії своїх опонентів проти нього.

На молдавського президента Ігоря Додона подали скаргу до Ради з попередження й усунення дискримінації та забезпечення рівності через сексистські та дискримінаційні заяви.

Про це повідомила член парламентської фракції партії "Дія і солідарність" (PAS) Дойна Герман, яка є авторкою скарги, передає "Європейська правда".

"Дискримінаційні та сексистські висловлювання Ігоря Додона неприпустимі і повинні бути засуджені!" - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Раніше Додон, коментуючи 14 лютого "пакт про ненапад" п'яти партій, які хочуть на президентських виборах восени об'єднатися проти нього, заявив: "Я не розумію, хто там жертва, хто зверху, хто знизу, хто на кого напав: Майя на Андрія, Андрій на Майю?".

Він мав на увазі лідерів двох проєвропейських партій PAS і DA Майю Санду і Андрія Настазе відповідно.

"І взагалі, шановні чоловіки з правого флангу, дама виступила з ініціативою, а ви, джентльмени, що зробили? Послали її подалі.

Не по-пацанськи якось, не по-чоловічому.

Пані Санду, якщо вони не хочуть підписувати, приходьте до мене, я підпишу цей "пакт про ненапад" або як він у вас називається.

Це жарт, але серйозно, хто у вас там жертва? Хто на кого нападає? Незрозуміло", - сказав він.

У заяві Герман говориться, що "ми вважаємо такі формулювання, як "чоловіки", "джентльмени" щодо "дами", "послали подалі", неприйнятними у контексті демократичного політичного дискурсу".

"Ця диференціація лише створює хибне враження, що Майя Санду і жінки взагалі потребують захисту.

Більш того, сексистські зауваження і нездоровий інтерес Ігоря Додона до того, "хто зверху, хто знизу, хто жертва" повинні бути належним чином засуджено, оскільки вони мають на меті залякати жінку, вплинути на гідність людини і створити принизливе сприйняття", - написала Дойна Герман.

Зазначимо, Санду з 8 червня по 12 листопада працювала прем'єр-міністром Молдови.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Молдові зажадали відставки міністра закордонних справ після його слів про роль російської армії у врегулюванні придністровського конфлікту.

Источник материала
Поделиться сюжетом