Поради експертів: Що потрібно знати про стан озимих культур
Поради експертів: Що потрібно знати про стан озимих культур

Поради експертів: Що потрібно знати про стан озимих культур

«Фітосанітарний стан посівів дійсно значною мірою залежить від погодних умов, — підтверджує керівник агробіологічної лабораторії „Інституту здоров’я рослин“ Володимир Конограй.

— А агрокліматичні умови, що склались у зимовий період цього сезону на більшості територій, сприятимуть розвитку хвороб і шкідників, які будуть загрожувати сільськогосподарським культурам.

Тому для збереження врожаю озимих пшениці, ріпака та інших культур і забезпечення його якості в подальшому важливо провести оцінку фактичного фітосанітарного стану культур у різні фенологічні і календарні строки, а також оперативно на виявлені проблеми зреагувати».

Фітосанітарний моніторинг включає в себе комплексне обстеження, яке дозволяє оцінити фізіологічний стан рослин, ступінь ураження їх хворобами та пошкодження шкідниками.

А перевага лабораторного аналізу відібраних рослин озимих культур, відзначає вчений, в тому, що дозволяє точно виявити збудників борошнистої роси, септоріозу, кореневих гнилей та інших хвороб, а також пошкодження шкідниками.

Таким чином, знаючи проблему, можна працювати над її вирішенням.

В «Інституті здоров’я рослин» не лише досліджують рослинний матеріал на наявність збудників грибкових хвороб і ушкодженість шкідниками, але й проводять діагностику дефіциту мінерального живлення, виявляють залишкові кількості пестицидів і нематоди.

Такий комплексний підхід дозволяє забезпечити повноцінний захист і підживлення молодих посівів.

Довідково: З питань продажу та співпраці звертатись: ТОВ «Укравіт Агро», м.

Київ, просп.

Перемоги, 42, корп.

Гаряча лінія: 0 800 301 401, www.

Источник материала
Поделиться сюжетом