Виробники ноутбуків можуть зіткнутися з дефіцитом компонентів
Виробники ноутбуків можуть зіткнутися з дефіцитом компонентів

Виробники ноутбуків можуть зіткнутися з дефіцитом компонентів

Світове виробництво ноутбуків на 90% зосереджено в КНР, тому спалах коронавируса нічим хорошим для цієї галузі не обернеться.

Поки виробники змогли відновити зборку ноутбуків в Китаї в обсязі 20% від граничних можливостей, але до березня їм банально не вистачатиме комплектуючих.

Тайванські виробники ноутбуків в особі Compal Electronics, Quanta Computer і Wistron відновили роботу підприємств на території КНР десятого лютого, але поки ступінь завантаження виробничих ліній не може досягти нормального рівня через необхідність витримати які прибули з різних районів Китаю робочих на двотижневому карантині.

Підприємства в Чунціні, Куньшань і Шанхаї поки працюють на 20% своїх можливостей, і про збільшення ступеня завантаження можна буде говорити тільки після 24 лютого.

Як зазначає Digi.

Times, навіть після цієї дати виробникам доведеться наймати нових співробітників, щоб повернутися до нормального режиму роботи.

Тут несподівано виникає нова проблема: сучасний ринок праці в Китаї вважає більш престижною роботу в сфері послуг, а не на виробництві.

Залучити «новобранців» в таких умовах буде не дуже просто.

Запаси окремих компонентів можуть виснажитися до кінця лютого, і тоді в березні виробникам доведеться зупиняти збірку ноутбуків через їх відсутність.

Источник материала
Поделиться сюжетом