Медведчук: Жодного утримуваного зі списку Києва на обмін не підтверджено ОРДЛО
Медведчук: Жодного утримуваного зі списку Києва на обмін не підтверджено ОРДЛО

Медведчук: Жодного утримуваного зі списку Києва на обмін не підтверджено ОРДЛО

ins{.

Жодного утримуваного зі списку Києва на обмін не підтверджено ОРДЛО.

Про це голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат України Віктор Медведчук заявив, спілкуючись з журналістами в кулуарах Верховної Ради.

"Коли ви говорите з приводу дати обміну, то це викликає внутрішній протест, внутрішнє обурення.

Не тому, що треба робити обмін і що було би добре, якби була можливість обміняти не завтра, а вчора, а з приводу того, як влада популістськи використовує цю тему, яка фактично стала головною для країни.

Соціологічні дослідження говорять про те, що подією минулого року, 2019-го, є не президентські, припустимо, чи парламентські вибори, або ще щось, а подією року визнано обмін, який стався між Росією і Україною, 35 на 35.

Аналізуючи та враховуючи важливість питання звільнення наших громадян, це, безумовно треба робити і треба робити всі кроки для того, щоб це реалызувати", - сказав він.

"Ситуація на сьогодні така (це не те, що кажуть пан Зеленський та пан Пристайко, який взагалі далекий від цієї теми): Україна подала для звільнення і встановлення 165 осіб у Донецьку і 46 осіб у Луганську.

На сьогодні, а якщо бути точним, на вчора, жодного з одного і другого списку Донецьком і Луганськом не підтверджено як встановлену там особу.

Тому далі дайте відповідь самі, наскільки реально говорити про обмін, а тим паче про дату обміну.

Це знову популізм і використання цієї теми для підтримання авторитету й отримання політичних дивідендів.

Поки що не більш", - зазначив нардеп.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що в новому масштабному обміні Україна розраховує повернути до 200 осіб.

Источник материала
Поделиться сюжетом