«Нафтогаз» провів консультації з інвесторами про перспективу виходу на IPO
«Нафтогаз» провів консультації з інвесторами про перспективу виходу на IPO

«Нафтогаз» провів консультації з інвесторами про перспективу виходу на IPO

09:53, 18 лютого 2020.

Енергетика.

10.

За словами голови НАК, успіх цього процесу залежатиме від здатності продемонструвати клієнтоорієнтованість.

Національна акционергая компанія «Нафтогаз України» отримала від можливих інвесторів позитивний відгук про перспективу розміщення акцій компанії на біржі, написав на своїй сторінці у Facebook голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Минулого тижня провів низку консультацій з інвестиційними банками та потенційними інвесторами про перспективи виведення Групи «Нафтогаз» на IPO (Initial Public Offering - первинне публічне розміщення акцій компанії – УНІАН) і отримав дуже позитивний відгук», - зазначив він.

За словами Коболєва, успіх цього процесу залежатиме від здатності продемонструвати клієнтоорієнтованість.

Зокрема, створення цінності для кінцевого споживача через зручність (діджіталізація) і управління обсягом споживання (енергоефективність).

Із приємного - команду «Нафтогазу» позитивно сприймає ринок, оскільки ми виконуємо свої обіцянки і дотримуємося задекларованих цінностей».

А такі речі надихають.

Сильно», - написав голова НАК.

Як повідомляв УНІАН, у лютому голова парламентського Комітету з питань енергетики і житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що в нинішньому вигляді НАК «Нафтогаз України» не може бути приватизована або виведена на IPO, оскільки для цього газові сховища повинні бути передані іншій державній компанії.

У 2017 році голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв заявляв, що продаж міноритарного пакету акцій компанії (15%), який може відбутися в 2020 році, дозволить державі отримати 10 млрд дол.

доходу, а також зробить необіговими позитивні реформи в компанії.

Довідка УНІАН.

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Источник материала
Поделиться сюжетом