Рада розглянула лише 8% поправок до “земельного” законопроєкту
Рада розглянула лише 8% поправок до “земельного” законопроєкту

Рада розглянула лише 8% поправок до “земельного” законопроєкту

Верховна Рада розглянула 8% поправок до законопроєкту про ринок землі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Станом на 13:25 18 лютого депутати розглянули 326 поправок, що становить 8% від загальної кількості.

Загалом, під час підготовки його до другого читання профільний комітет отримав 4018 поправок і пропозицій від народних депутатів.

Передбачається, що розгляд поправок триватиме ще кілька пленарних тижнів.

Голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія попередньо прогнозував, що на рішення щодо ухвалення закону про ринок землі ВР може вийти, орієнтовно, в середині квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 13 листопада 2019 року ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10), який, зокрема, передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на продаж землі.

Парламент 6 лютого почав розглядати у другому читанні цей законопроєкт.

У ньому передбачено, що купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть лише українці; концентрація земель в одних руках становить до 10 тис.

га; розрахунок за землю — виключно безготівковий з перевіркою походження коштів; забороняється купувати землю у 50-кілометровій зоні від кордону; зафіксовано мінімальну ціну на земельну ділянку; банки не зможуть купувати землю - лише брати у заставу; частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.

Источник материала
Поделиться сюжетом