T.B. Fruit планує запустити напрямок шокової заморозки овочів, фруктів та ягід
T.B. Fruit планує запустити напрямок шокової заморозки овочів, фруктів та ягід

T.B. Fruit планує запустити напрямок шокової заморозки овочів, фруктів та ягід

10:02, 18 лютого 2020.

Агро.

16.

НК.

Запуск напрямку шокової заморозки IQF овочів, фруктів та ягід планується у нинішньому році на основному підприємстві Групи компаній T.

Fruit у м.

Городок Львівської області.

Раніше даним напрямком займався польський завод Групи T.

Однак згодом було прийнято рішення про перенесення виробництва в Україну.

Таким чином компанія забезпечує робочими місцями українців і створює передумови для розвитку вітчизняної сировинної бази.

Технологія IQF (Individual Quick Freezing) – швидке заморожування продуктів шляхом використання максимально низьких температур.

Це дозволяє зберегти зовнішній вигляд, смакові властивості та всі корисні речовини у фруктах, ягодах та овочах на рівні свіжого продукту.

Потужності виробництва з шокової заморозки становитимуть 120 тон сировини на добу.

Заморожена продукція буде постачатися великими об'ємами для b2b сегменту, так і на полиці українських супермаркетів, що дозволить витіснити іноземного виробника і здешевити продукт для кінцевого споживача.

"На сьогодні більшість замороженої продукції на полицях українських супермаркетів займає продукція польських виробників, які тут в Україні закуповують сировину, фасують це все в Польщі, а потім ми споживаємо імпортовану продукцію з полиць вітчизняних магазинів.

Fruit ламає тенденцію і дає розвиток українському виробництву в цьому напрямку.

За рахунок цього збільшиться посадка садівництва під відповідними агрокультурами.

Цим самим ми даємо роботу українському селу та робимо акцент на споживанні української продукції",– прокоментував Олег Мочалюк, директор з виробництва T.

Fruit – вертикально-інтегрована міжнародна група компаній із замкненим циклом виробництва.

Лідер українського ринку та провідний виробник концентрованих соків в Європі, третій у світі виробник яблучного пектину.

До складу Групи входять 7 заводів з переробки фруктів та овочів (Україна, Польща, Молдова), а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнеси.

В T.

Fruit працює 2,5-3,5 тис.

осіб, в залежності від сезону.

Компанія належить українському бізнесмену Тарасу Барщовському.

Источник материала
Поделиться сюжетом