10:02, 18 лютого 2020.
Агро.
16.
НК.
Запуск напрямку шокової заморозки IQF овочів, фруктів та ягід планується у нинішньому році на основному підприємстві Групи компаній T.
Fruit у м.
Городок Львівської області.
Раніше даним напрямком займався польський завод Групи T.
Однак згодом було прийнято рішення про перенесення виробництва в Україну.
Таким чином компанія забезпечує робочими місцями українців і створює передумови для розвитку вітчизняної сировинної бази.
Технологія IQF (Individual Quick Freezing) – швидке заморожування продуктів шляхом використання максимально низьких температур.
Це дозволяє зберегти зовнішній вигляд, смакові властивості та всі корисні речовини у фруктах, ягодах та овочах на рівні свіжого продукту.
Потужності виробництва з шокової заморозки становитимуть 120 тон сировини на добу.
Заморожена продукція буде постачатися великими об'ємами для b2b сегменту, так і на полиці українських супермаркетів, що дозволить витіснити іноземного виробника і здешевити продукт для кінцевого споживача.
"На сьогодні більшість замороженої продукції на полицях українських супермаркетів займає продукція польських виробників, які тут в Україні закуповують сировину, фасують це все в Польщі, а потім ми споживаємо імпортовану продукцію з полиць вітчизняних магазинів.
Fruit ламає тенденцію і дає розвиток українському виробництву в цьому напрямку.
За рахунок цього збільшиться посадка садівництва під відповідними агрокультурами.
Цим самим ми даємо роботу українському селу та робимо акцент на споживанні української продукції",– прокоментував Олег Мочалюк, директор з виробництва T.
Fruit – вертикально-інтегрована міжнародна група компаній із замкненим циклом виробництва.
Лідер українського ринку та провідний виробник концентрованих соків в Європі, третій у світі виробник яблучного пектину.
До складу Групи входять 7 заводів з переробки фруктів та овочів (Україна, Польща, Молдова), а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнеси.
В T.
Fruit працює 2,5-3,5 тис.
осіб, в залежності від сезону.
Компанія належить українському бізнесмену Тарасу Барщовському.