В Україні триває деклараційна кампанія: скільки мільйонерів вже показалися податковій
В Україні триває деклараційна кампанія: скільки мільйонерів вже показалися податковій

В Україні триває деклараційна кампанія: скільки мільйонерів вже показалися податковій

15:16, 18 лютого 2020.

Фінанси.

10.

Всього в січні цього року громадяни задекларували 3,9 млрд грн доходів, що на 9% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

З 1 січня 2020 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2019 році, в рамках якої в січні про отримані доходи відзвітували майже 20 тис.

українців, з них 384 людини задекларували отриманий минулого року дохід у розмірі понад один мільйон гривень.

У прес-службі Державної податкової служби України повідомили, що здебільшого ці громадяни отримали свої доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, від успадкованого чи отриманого у дар майна, від здачі в найм нерухомого або рухомого майна.

Зокрема, найбільшу суму отриманого доходу задекларував киянин у розмірі майже 500 млн грн, з яких 200 млн грн було отримано від успадкування майна і 259,1 млн грн - інші оподатковувані доходи.

Загалом у січні цього року громадяни задекларували 3,9 млрд грн доходів, що на 9% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

"Найактивніше декларували свої доходи платники податків у Києві, Кіровоградській, Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях", - наголошується в повідомленні.

За даними прес-служби, українці задекларували до сплати до бюджету податок на доходи фізичних осіб у сумі 86,9 млн грн і військовий збір у розмірі 14,6 млн грн, що майже на 10% і на 11% перевищує показники за аналогічний період минулого року відповідно.

У прес-службі нагадали, що деклараційна кампанія в Україні триватиме до 1 травня 2020 року, у зв'язку з чим закликали громадян вчасно задекларувати свої доходи.

Також повідомляється, що довідку про суми виплачених доходів і утриманих податків можна отримати в Електронному кабінеті платника податків.

Як повідомляв УНІАН, українці за результатами деклараційної кампанії 2019 року задекларували 94,37 млрд грн отриманих доходів за 2018 рік, що на 39,9% більше, ніж за підсумками попередньої кампанії.

Право на отримання податкової знижки за наслідками деклараційної кампанії 2019 року задекларували майже 114 тис.

Источник материала
Поделиться сюжетом