Німецький університет прикладних наук Хамм-Ліппштадт розпочав "супервеганський" проєкт - виробництво м’ясних замінників із залишків харчової промисловості та напоїв, таких як яблуко, цибуля та морква.
Продукція має містити необхідні вітаміни і конкурувати з продуктами тваринного походження за смаком, харчовою цінністю, текстурою та "відчуттям у роті".
Німецький федеральний екологічний фонд (DBU) виділив технічну та фінансову підтримку проекту на 425 тис.
Нині більшість вегетаріанських чи веганських замінників виготовляються з сої, для вирощування якої вирубуються джунглі, і вони містять недостатньо вітамінів.
"Виробництво та споживання продуктів тваринного походження все частіше розглядається критично, особливо з точки зору стійкості.
Більше того, надмірне споживання, особливо м’яса, становить небезпеку для здоров’я.
Нове усвідомлення споживання продуктів тваринного походження тепер можна спостерігати в Німеччині.
За нинішніми даними Федерального міністерства продовольства та сільського господарства, шість відсотків німців – вегетаріанці або вегани – і їхня кількість зростає.
Багато людей також скорочують споживання м’яса", – розповів керівник проекту, професор доктор Томас Кірнер.
Популярні новини зараз.
Прокляті щогли корабля-примари прибило до священної землі, радари божеволіють - епічні кадри.
Названа донька Потапа повністю оголилася після душу і змусила фанатів червоніти.
Уважний киянин врятував себе й інших від зухвалих шахраїв, - "помітив дивну деталь...".
Піді Львовом фура перетворилася на купу металобрухту через вибух колеса.
Показати ще.
Щоб продукція містила всі необхідні вітаміни, у тому числі й В12, планують використовувати технологію бродіння залишків фруктів і овочів, наприклад, від виробництва соків.
"Ультрафіолетове світло використовується для перетворення природної речовини, що міститься в грибах, у вітамін D2.
Крім того, мікроорганізми природним чином збагачують продукт B12, тим самим.
зробивши додавання штучних вітамінів непотрібним", – сказав Кірнер.
У результі веганська біомаса, збагачена білками та вітамінами, може бути надалі перероблена в м’ясні замінники.
Цей метод вже успішно випробуваний в лабораторії.