Відрізали голови і сушили - як норвежці заготовляли лосося 110 років тому
Відрізали голови і сушили - як норвежці заготовляли лосося 110 років тому

Відрізали голови і сушили - як норвежці заготовляли лосося 110 років тому

У колекції Бібліотеки Бергенського університету в Норвегії зберігаються світлини рибалок 1912 року.

Вони зроблені на тамтешніх морських берегах.

На них видно купи лососів, як чистять рибу і розвішують сушити.

Про норвежців навіть кажуть, що у їх венах не кров, а морська вода.

Їх життя завжди було дуже пов'язане із морем.

Заселяли вони в основному узбережжя.

Досі цілими родинами норвежці приїздять на узбережжя.

Порибалити до Норвегії прибувають й з інших країн.

Ловлять лосося, тріску, сайду, червоного окуня, палтуса, камбалу.

Унікальні кольорові світлини початку ХХ ст.

зберігаються у цифровому архіві.

Їх зробили у Норвегії.Тоді країна входила до складу Швеції.

Але поступово завойовувала національну автономію, утверджувала місцеві органи влади.

Источник материала
Поделиться сюжетом