Влада Житомирщини хоче зупинити будівництво автодороги, яку будують китайці
Влада Житомирщини хоче зупинити будівництво автодороги, яку будують китайці

Влада Житомирщини хоче зупинити будівництво автодороги, яку будують китайці

21:06, 18 лютого 2020.

Керівництво області також проситиме правоохоронців встановити цілодобове чергування біля житлових боксів, де мешкають будівельники з Китаю.

Житомирська обласна рада просить облдержадміністрацію звернутися до уряду, аби призупинити будівництво північної об’їзної автодороги навколо Житомира, на якому працюють китайські робітники.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, таке рішення ухвалено 18 лютого на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Комісія облради обговорила ситуацію із залученням громадян Китаю до будівництва об’їзної автодороги навколо Житомира, а також заходи з недопущення завезення на територію області коронавірусу.

"Під час обговорення депутати облради дійшли згоди, що на державному рівні має бути посилено відповідні заходи, зокрема обмеження на певний період в’їзд в Україну китайських громадян, як це зробив Казахстан, де повністю заборонено їм в’їзд",- йдеться у повідомленні.

Також комісія доручила Житомирській облдержадміністрації просити правоохоронців встановити цілодобове чергування біля житлових боксів, де мешкають будівельники з Китаю.

«Здоров’я, життя і безпека наших людей найважливіше за будь-яке будівництво», - наголосив голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Як повідомляв УНІАН, китайська компанія Sinohydro Corporation Limited (SCL), яка будує об’їзну дорогу біля Житомира, ухвалила рішення ізолювати дев’ятьох працівників, які повернулися з Китаю після святкування Нового року, де зафіксований спалах коронавірусу.

Источник материала
Поделиться сюжетом