Генпрокурор США розглядає питання про відставку через твіти Трампа - ЗМІ
Генпрокурор США розглядає питання про відставку через твіти Трампа - ЗМІ

Генпрокурор США розглядає питання про відставку через твіти Трампа - ЗМІ

Генеральний прокурор США Вільям Барр розглядає відставку через твіти президента Дональда Трампа щодо розслідувань Міністерства юстиції.

Барр розповів людям, близьким до Трампа, про його занепокоєння, але наразі незрозуміло, чи сказав про це Барр Трампу безпосередньо, додає Washington Post.

"У нього є свої межі", - цитує газета одну людину, знайому з думкою Барра.

Барр, можливо, ділиться своєю позицією з близькими до Трампа людьми, сподіваючись, що президент отримає сигнал і перестане писати про кримінальне розслідування Міністерства юстиції.

У вівторок Трамп заявив, що має повну довіру до Барра, який минулого тижня в інтерв'ю заявив, що твіттер-звичка Трампа унеможливлює його роботу.

"Я роблю його роботу важчою ..

Я згоден з цим", - сказав Трамп журналістам.

"Генеральний прокурор - людина великої доброчесності".

Минулого тижня вищі посадові особи Міністерства юстиції відкликали попередню рекомендацію щодо винесення вироку давньому другу Трампа Роджеру Стоуну, якого в листопаді визнали винним у семи пунктах брехні в Конгресі, що призвело до потрясінь всередині відомства.

Понад 1000 колишніх посадовців департаменту закликали Барра піти у відставку.

Трамп використав Twitter, щоб напасти на чотирьох прокурорів, які вели цю справу, а також на суддю, який головував у ній.

Барр заявив в інтерв'ю ABC в четвер, що він не може виконувати свою роботу "з постійними коментарями" і що "час припинити твітити про кримінальні справи Міністерства юстиції".

Поки Трамп висловлював підтримку Барру, він також захоплено говорив про твіти.

"Соціальні медіа для мене є дуже важливими, оскільки вони дають мені голос", - сказав він.

Источник материала
Поделиться сюжетом