Кабмін розподілив 4 мільярди гривень на підтримку аграріїв
Кабмін розподілив 4 мільярди гривень на підтримку аграріїв

Кабмін розподілив 4 мільярди гривень на підтримку аграріїв

12:15, 19 лютого 2020.

Агро.

Кошти будуть спрямовані на здешевлення кредитів, компенсацію вартості придбання сільгосптехніки українського виробництва та інше.

Прем'єр-міністр розповів, як саме розподілили кошти на підтримку аграріїв / фото УНІАН.

Кабінет міністрів на засіданні у середу розподілив 4 мільярди гривень, передбачені в державному бюджеті на підтримку аграріїв на 2020-й рік.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Кошти будуть спрямовані на здешевлення кредитів, компенсацію вартості придбання сільгосптехніки українського виробництва та інше.

Крім того, кошти підуть на: розвиток фермерських господарств, розвиток тваринництва та перероблення с/г продукції, розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, на програму державної підтримки АПК у держбюджеті-2020 закладено 4 мільярди гривень, а також додаткові 240 мільйонів гривень на створення фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі.

З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень на садівництво та фермерство.

Источник материала
Поделиться сюжетом