В Одеському торговому порту і АМПУ проводять обшуки
В Одеському торговому порту і АМПУ проводять обшуки

В Одеському торговому порту і АМПУ проводять обшуки

19:33, 19 лютого 2020.

Транспорт.

10.

Причина обшуків - можливе зловживання з боку керівництва зазначених держпідприємств.

Правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях Одеського морського торгового порту, Адміністрації морських портів та їх структурних підрозділах за фактом можливого зловживання з боку керівництва вказаних державних підприємств.

Як повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора, керівництво ДП «Адміністрація морських портів України» та ДП «Одеський морський торговий порт» може бути причетним до масштабних зловживань, через які держава щорічно зазнавала збитків в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що упродовж п`яти років посадовці зазначених державних підприємств, ймовірно, здавали в оренду наближеним до них комерційним структурам буксири державного портового флоту за значно заниженими тарифами.

Керівництво порту затвердило для бізнесменів розцінки, які в десятки разів були нижчими від фактичних витрат, а орендні ставки не включали надбавки за роботу у вихідні, святкові дні та вночі.

Разом з тим, витрати на обслуговування, паливо та ремонт буксирів Одеський морський торговий порт здійснював собі у збиток.

«Таким чином фірми-орендарі надавали послуги із буксирування, які раніше надавали державні підприємства та отримували від судновласників значні прибутки, які мали надходити до бюджету», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.

2 ст.

364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Источник материала
Поделиться сюжетом