Зеленського просять роз'яснити, чи мав Єрмак доступ до держтаємниці
Зеленського просять роз'яснити, чи мав Єрмак доступ до держтаємниці

Зеленського просять роз'яснити, чи мав Єрмак доступ до держтаємниці

Народний депутат Олексій Гончаренко написав депутатське звернення на ім'я Зеленського з приводу рівня доступу у Андрія Єрмака до державної таємниці, коли той працював на посаді помічника президента і не отримував при цьому зарплату.

Відповідний документ він опублікував у себе в телеграм-каналі.

«Чи мав Єрмак доступ до держтаємниці, коли займав пост помічника президента, і за чий рахунок здійснював закордонні відрядження? Написав депутатське звернення на ім'я Зеленського з приводу «темної конячки» Андрія Єрмака.

Справа в тому, що на посаді помічника президента Єрмак не отримував зарплату.

При цьому він їздив в закордонні офіційні візити із Зеленським, коментував журналістам Мінські переговори і активно брав участь у зовнішній політиці країни.

Хочу нагадати, що зовнішньоекономічна діяльність України і інформація у сфері зовнішньополітичних відносин, в тому числі вказівки делегаціям тощо, — це державна таємниця відповідно до Закону України.

І тут виникають питання.

Володимир Олександрович, а ви всім своїм помічникам і друзям відкриваєте доступ до даних, від яких залежить безпека всієї країни?», — написав Гончаренко.

Колишнього адвоката олігарха Ігоря Коломойського на цій посаді змінив колишній юрист і кінопродюсер Андрій Єрмак – помічник президента, який брав активну участь у домовленостях про обмін українських полонених.

«Віцепрезидент» Єрмак.

Перший брифінг голови Офісу президента у деталях.

Who is Mr Yermak? 10 цитат нового очільника Офісу президента.

Землетрус на Банковій.

На кого президент проміняв Богдана.

Источник материала
Поделиться сюжетом