Журналісти пояснили, як Кива сприяє гібридній агресії Росії проти України
Журналісти пояснили, як Кива сприяє гібридній агресії Росії проти України

Журналісти пояснили, як Кива сприяє гібридній агресії Росії проти України

17:15, 19 лютого 2020.

Політика.

45.

Видання Апостроф допускає, що скандальні заяви та витівки Киви можуть бути спланованими Кремлем провокаціями для дискредитації української влади.

фото УНІАН.

Скандальними заявами і діями народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива сприяє гібридній агресії Росії проти України.

Про це йдеться в матеріалі Апострофа.

Листування журналісти зняли на відео прямо в залі Верховної Ради.

Це сталося за два тижні до початку активного наступу російських найманців на Донбасі, коли в результаті інтенсивних боїв один військовослужбовець був убитий, ще п'ятеро отримали поранення.

«У ці дні Україна немов повернулася в 2014 рік: активні бойові дії, обстріл мирних населених пунктів на Донбасі, а в Києві — нелякана п'ята колона.

Її представники вже навіть не намагаються здаватися патріотами, вони відкрито підіграють ворогові, який переслідує одну мету — знищити Україну», — пише Апостроф.

Сам Кива факт спілкування з Жириновським спочатку спростовував, а після не виключав такої можливості, вказуючи на необхідність розвивати «міжпарламентську співпрацю».

При цьому нардеп не побачив «проблеми» в комунікації з політиком, який обіцяв «спалити Україну напалмом», забрати окупувати Одесу та Київ.

«До його висловлювань слід ставитися з усією серйозністю — це не плід запаленої фантазії вижившого з розуму прихвосня Путіна, це — елемент гібридної війни проти нашої країни», — йдеться в матеріалі.

Автор допускає, що скандальні заяви та витівки Киви можуть бути спланованими Кремлем провокаціями для дискредитації української влади.

«Не виключено, що Киву могли взяти під крило російські спецслужби, які не залишають спроб дестабілізувати ситуацію в Україні та мають досить серйозні ресурси всередині нашої країни.

Такі одіозні особи, як Кива, їм цілком підходять.

І саме по антиукраїнській темі Кива і міг познайомитися з Жириновським», — пише Апостроф.

Источник материала
Поделиться сюжетом