Apple зацікавилася створенням просунутої стереосистеми
Apple зацікавилася створенням просунутої стереосистеми

Apple зацікавилася створенням просунутої стереосистеми

Pod – мабуть, самий дивний продукт з усього модельного ряду Apple.

З одного боку, це розумна колонка, а, з іншого, можливості вбудованого в неї голосового асистента настільки обмежені, що починає створюватися враження про те, що епітет «розумний» тут явно зайвий.

Apple розглядає можливість запуску просунутої стереосистеми, в основі якої лежатимуть технології, що знайшли застосування в Home.

На зацікавленість компанії в подальшому розвитку в музичному напрямку вказує 69 патентів, в яких докладно описуються методики сполучення складових стереосистеми один з одним, інструментарій, який використовується для конфігурації звуку залежно від розміщення розрізнених елементів, і механізми визначення користувача в просторі для забезпечення спрямованого звучання.

Стереосистема від Apple

.

Незважаючи на те що Home.

Pod вміє визначати перешкоди завдяки вбудованим мікрофонів, Apple вирішила піти далі і оснастити нову стереосистему камерами.

Вони відстежуватимуть користувача і перенаправляти звук в залежності від його переміщень.

В результаті якщо слухач сидить на дивані в кутку кімнати, конфігурація і напрямок звуку буде одним, а якщо вийшов на середину і почав танцювати, – іншим.

Так вдасться домогтися найбільш оптимального звучання в будь-яких сценаріїв використання.

Так, поки це всього лише патенти і зображення, які представлені в описовій частині патентів, дані виключно для схематичною демонстрації ключових особливостей системи.

Тому не факт, що, по-перше, Apple зробить майбутню систему саме такою, якою її зобразили в патентної документації, а, по-друге, що компанія випустить її в принципі.

З іншого боку, явний успіх Home.

Pod як музичної колонки, швидше за все, не дає Apple спокою і підштовхує її до того, щоб продовжити освоювати цю нішу ринку.

Розумна колонка без розумного асистента.

Щоб забезпечити популярність нової стереосистеми, Apple потрібно відійти від образу Home.

Pod як розумної колонки.

Тому що більшість користувачів сьогодні думають, що раз колонка несе на своєму борту Siri, значить, вона обов’язково повинна використовуватися в ролі хаба для гаджетів розумного будинку, керувати освітленням, камерами зовнішнього спостереження і всіма іншими прибамбасами.

Ні, звичайно, Home.

Pod все це вміє, проте її призначення полягає зовсім в іншому – в музиці.

На жаль, Apple змогла донести цю ідею не до всіх, а відсутність чіткого поділу розумної музичної стереосистеми і хаба для розумного будинку створить серйозні проблеми для позиціонування та просування.

Зізнаюся чесно, я – один з тих, для кого розумна колонка – це в першу чергу хаб для розумного будинку.

Але це, так би мовити, моя особиста труднощі.

Я і Home.

Pod-то свого часу не став купувати, тому що сприймав її саме як колонку з розумним асистентом і хотів мати можливість проводити маніпуляції з розумними гаджетами на кшталт налаштування температури кондиціонера, освітлення і взаємодії з телевізором.

Тому мій вибір припав на «Алісу» від Яндекса.

Однак обзавестися класної стереосистемою, в основі якої лежить саме якісне звучання, а не Siri, щоб по-новому почути вже знайомі композиції, я б не відмовився.

Источник материала
Поделиться сюжетом